Затвори x

Продукти в количката

 

Какво е тонер?

Тонерът представлява прахообразна субстанция, използвана от лазерни принтери и копирни машини, която формира текстове и изображения върху принтерна и копирна хартия. Състав: микроскопични полимерни частици и пигмент, които в резултат на статичния си заряд имат магнитни свойства.

Какво е “съвместима” тонер касета?

“Съвместима”  тонер касета е тонер касета произведена от изцяло нови компоненти на реномирани производители (тонер, барабан, почистващ нож, девелоперна ролка, магнитна ролка, дистанционни втулки, чип и др). Съвметимите тонер касети “BLACKBOARD” притежават всички качества на оригиналните консумативи на производителя на печатащото устройство – резус, покритие и плътност на печат.

Какво е „резус“?

„Резус“ се нарича броят на копията при 5% покритие на страница с формат А4, които тонер касетата трябва да отпечата.

Какво означава „5% покритие на страница с формат А4“?

„5% покритие на страница с формат А4“ се равнява на 31 машинописни реда с 60 символа на ред.

Какво е „чип“ на тонер касета?

„Чип“ на тонер касета е електронно устройство, което отчита употребеното количество тонер и броя отпечатани страници според процента на покритието им. Той индикира, когато тонерът Ви свършва. Не всички тонер касети имат чип.

Какво е „стартова тонер касета“?

Това е тонер касета с по-малък резус. Обикновено стартова тонер касета получавате с принтера, когато го закупувате.

Ще отпечатам ли същия брой копия със съвместима тонер касета, колкото получавам с консуматив на производител?

“Тонер Съпорт” ООД Ви гарантира, че ще получите най-малко същия брой копия със съвместимите тонер касети “BLACKBOARD”.

Отпада ли гаранцията на принтера, ако той работи със съвместими тонер касети?

Категорично не, тъй като гаранцията е свързана с нормалната работа и експлоатация на печатащото устройство. Решението какъв консуматив да ползва потребителят зависи изцяло от него.

Току що сложих съвместима тонер касета, а принтерът все още индикира, че няма тонер. Какво да правя?

Някои тонер касети имат чип и проблемът може да е в него. Други имат предпазител, който също е възможно да даде дефект. И в двата случая, можете да се свържете с дилъра от който сте закупили съвместимата тонер касета или с офиса на Тонер Съпорт ООД, където ще получите бърза и професионална помощ.

Защо се получават бели ивици на печатното ми копие? В принтера или в тонер касетата е проблемът?

Причините може да са различни. Обикновено белите линии, както и избледняването на печата, е индикатор, че тонерът Ви свършва. Касетата трябва да бъде заменена с нова или да се стриймира. И тук, както при проблема с черните ивици, може да е замърсен коротронът. Друга възможна причина за появата не бели ивици е замърсяване на оптиката на принтера Ви. В този случай проблемът не е в тонер касетата. Трябва да се направи профилактика на печатащото Ви устройство.

Защо трябва да правя профилактика на принтера си?

Наличието на негативни ефекти в качеството на печат не винаги е по вина на консуматива или хартията. Прах, тонер и различни частици от заобикалящата ни среда попадат всекидневно в механиката на Вашия принтер. За да се ограничи максимално възможността за лош печат по вина на печатащото Ви устройство, препоръчително е да правите профилактика на принтера си средно на всеки 6 месеца. Може да се налага процедурата да се извършва и по-често—в зависимост от интензитета на печат на устройството Ви.

Исках да отпечатам един документ, но от принтера излязоха бели листи. На какво се дължи това?

Някои тонер касети имат предпазен уплътнител, който не позволява на тонера да се разсипе при съхранение и/или транспортиране. Преди инсталация на касетата в печатащото Ви устройство, този уплътнител трябва да се отстрани. Уверете се, че сте го направили.

Принтерът поема по повече от един лист. Каква е причината?

Една от възможните причини за това е повреда в сепарацията на хартията. В този случай трябва да бъде подменена поемащата ролка на Вашето печатащо устройство. Друга възможна причина е употребата на влажна и/ или неподходяща хартия. Моля, съблюдавайте предписанията на производителя на Вашия принтер за размерите и големината на използваната медия.